S-a inventat berea medicinala!
Sotiile nu va mai pot spune de acum incolo ca berea nu e sanatoasa. Caci iata ce ne spune Adevarul
Bautura este slab alcoolizata, poate fi preparata in casa si este indicata bolnavilor cu probleme digestive si hipertensivilor O cescuta de bere medicinala dupa fiecare masa fortifica organismul, sustin unii nutritionisti. Licoarea este preparata prin adaugarea unui macerat din plante. Berea medicinala se prepara in casa si foloseste ca materii prime de baza orzul, hameiul, apa si drojdia. Orzul poate fi inlocuit cu boabe de grau, de porumb, orez sau ovaz.
Liliana Ivan adauga in articol si o reteta de preparare a acestei beri englezesti
Re?et? de preparare
Avem nevoie de urm?toarele ingrediente: 10 l ap?, 750 g mal? de orz, 750 g boabe de porumb, 10 conuri de hamei, 30 g drojdie de bere. Preparare: într-un vas emailat fierbem mal?ul ?i porumbul, la foc mic, timp de patru ore.
Dup? aceea ad?ug?m conurile de hamei, înf??urate în tifon ?i l?s?m licoarea s? mai fiarb? 20 de minute. Apoi strecur?m berea într-un vas curat, ad?ug?m zah?rul ?i l?s?m b?utura s? se r?ceasc? pân? la temperatura de 30 de grade.
În final, ad?ug?m drojdia amestecând foarte bine ingredientele. Timp de dou? zile, berea ob?inut? se p?streaz? la rece. Dup? aceast? etap? licoarea o punem în sticle pe care le închidem ermetic ?i le depozit?m la rece. Dup? cel pu?in 24 de ore, berea poate fi degustat?. Peste aceast? bere ob?inut? în cas? ?i care con?ine 5% alcool se adaug? diferite macerate din plante pentru ob?inerea berii medicinale.
Astfel, berea indicat? persoanelor care sufer? de afec?iuni digestive se adaug? un amestec compus din 10 g de flori de pelin, 10 g de muguri de pin ?i un litru de bere preparat? dup? re?eta prezentat? mai sus. Se las? trei zile la macerat. Doza zilnic? indicat? este de o ce?cu??, dup? mesele principale.
Si ca sa nu fie totul tot, va spunem ca berea aceasta poate fi consumata si de soferi!
Berea medicinal? englezeasc? este un excelent tonic general. Compozi?ia se prepar? din 15 g de r?d?cin? de gen?ian?, 10 g coaj? de l?mâie, 1 g de scor?i?oar?. Aceste ingrediente se macereaz? într-un litru de bere f?r? alcool timp de trei zile.
Se consum? dou? – patru ce?cu?e pe zi. B?utura poate fi consumat? de cei care obosesc u?or, precum ?i de ?oferii care c?l?toresc pe distan?e mari.
Berea medicinal? antifermentativ? este o b?utur? ideal? pentru cei care sufer? de colici. O astfel de licoare o prepar?m din oregano-vârfurile înflorite (30 g)pe care le macer?m într-un litru de bere, timp de dou? zile. Se consum? o ce?cu?? pe zi sau când apar probleme digestive.
Fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomand? berea medicinal? persoanelor care sufer? de afec?iuni digestive, hipertensivilor, precum ?i celor care au nevoie de fortificarea organismului.
Eu o recomand tuturor cu dragoste.
Eeh…vedeti cum va iubesc femeile voastre…ia sa va vedem cu un buchet de flori cand ajungeti acasa.
Chinezii beau bere din lapte. In curand se va extrage direct din apa (ca in Water World – Hidro, apa de mare dublu distilata) si nu vor mai fi restrictii 😀
ador filmul acela…poate il vom vedea impreuna intr-o zi…
well… nu-mi place berea dar, de ce nu poti sa pui direct plantele macerate in apa sau ceai? Ah si… asta cu “Doza zilnică indicată este de o ceşcuţă, după mesele principale” inseamna ca un bautor de bere saliveaza la sticla precum cainele la friptura deci, nu vad placerea nicaieri 🙂
Da stiu,dar vb ceea: barbatul bautor de bere are numai halbe in casa.
“Nu toate substantele chimice sunt rele. De exemplu fara hidrogen si oxigen nu am avea apa, o subtanta vitala in obtinerea berii .” (Dave Barry)
Mie nu îmi place deloc berea. E curios că pot bea mult whisky fără să mă îmbăt, dar după un pahar de bere sunt mangă. ;))
În plus, consider că berea este refugiul bărbaților căsătoriți de peste treizeci și cinci de ani, cu doi-trei copii. 😀
[…] Blogul s-a mutat pe http://www.sandydeea.ro . Puteti comenta si viziona acest articol aici: http://sandydeea.ro/2008/09/04/dedicat-barbatilor-stiti-voi-ca-va-iubesc/ […]