E pur si mouve. Si totusi ceva ma misca…ehee…

Din lumea mea violet plina de arome de lavanda am pasit intr-o lume magica, pornita sa incerc ceva nou, vibrant si mult mai mov decat…oricand. Inca din 2008 cand violetul a devent culoarea anului am inceput sa ma bucur pentru ca aceasta culoare nu mai e o raritate.

Cumva aceasta culoare a trecut prin mai multe perioade…in care a inflorit…si ulterior a si apus.

Daca ma intrebi de cand sunt violet, iata ca nu cred ca as putea spune o data, o zi sau un an…sunt mov din totdeauna.

Dar violetul nu a fost chiar din totdeauna.

Violetul vine de la numele florii – „violeta”, iar ma exact provine din engleza veche, care l-a preluat dupa latinescul „purpul”- care inseama mixtura de rosu cu albastru. Dar sunt sigur ca stiai acest lucruru…cumva…

In mod natural, pentru colorarea tesaturilor, spre exemplu, violetul se producea cu mari dificultati prin extragerea esentei violet din cochiliile unor moluste marine preistorice, care poarta numele de Murex trunculus. Singurele probleme erau costurile, comlexitatea operatiunii si faptul ca pentru doar o jumatate de kilogram de praf de pigment folosit la tesaturi era nevoie de milioane de astfel de moluste.

De aceea violetul era purtat doar de imparati si inalte oficialtati atat in Roma Antica, cat si China. Un lucru interesant era ca legile interziceau oamenilor de rand sa poarte haine violet, iar femeile simple care erau prinse ca incercau sa scoata pigmentul din flori sau plante erau considerate vrajitoare si erau omorate. Nu stiu daca asta a fost si cazul de la Salem, insa tot ce pot sa spun este ca sunt inca vie, sau poate ca sunt o printesa nedescoperita inca. Violetul este in puterea mea, iar vraja mea cuprinde orice muritor…he he. Chiar astazi mi s-a marturisit ca de cand am fost cunoscuta, movul a aparut in viata respectivei persoane la modul obsesiv de observabil. Asta este vraja mea. Fac oamenii sa fie violeti. Si e atat de mooov!

Dar ca sa continui povestea movului…ei bine, el ramasese singurul care nu putea fi creat in laborator. Si a fost descoperit din intamplare de un pusti de 18 ani, William Perkin, care incerca sa vindece lumea printr-o inventie care iata ca a dus defapt la o alta inventie.
Despre violet s-a tot cantat si poezit…arta a inflorit in jurul acestei culori pe toate ariile culturale si a ramas o culoare valoroasa.

Purpuriul este asociat cu Duminica din ca­lendarul solar, Thai. De asemenea, se spune ca este bine sa porti violet Duminica, mai ales daca esti nascut in aceasta zi a saptamanii. Si ghici ce…ziua mea de nastere a fost Duminica…deci….Yay! Cred ca este un semn!

Violetul a ramas acea culoare mistica a regalitatii care reuseste sa ofere energie, creativitate si armonie. De aceea am decis sa creez cea mai puternica potiune. O potiune care iese in evidenta si atrage persoanele in jurul ei. Am imbinat violetul cu o sticluta pretioasa de Parfum Mad Potion.

Mi-am folosit puterile olfactive pentru a distinge toate cele trei esente diferite de vanilie si cele doua de mosc….pe langa toate celelalte arome dupa cum urmeaza:

Note de top
vanilie tahitiana, mar, bujor

Note de mijloc
vanilie Bourbon din Madagascar, mosc delicat, petale de iasomie

Note de bază
vanilie mexicana, mosc de data asta ceva mai sexy, chihlimbar.

Daca ma intreb pe mine, aceasta este cheia succesului pentru un parfum de zi, numai bun pentru a colora aromatic racoarea toamnei…un parfum dulce si seducator pentru tinere sperante in ale vrajitoriei. Si da…prin nota ucausa a sa poate fi utlizat si ca parfum de seara…insa pentru anumite momente.

O sticluta de esenta violet care nu mai miroase ca violetul de alta data… ci te invaluie intr-un nou violet…pur si simplu magic. Respir violet prin toti porii…iar acum…am descoperit secretul. Si da! I’m a Mad Potion!

Am adaugat vise, imaginatie, mister, sperante si acea privire mistica a infinitului si am descoperit ca toate acestea, impreuna cu esentele de mov , creaza un elixir al nemuririi, un elixir al violetului care cucereste lumea inca dn cele mai vechi timpuri. Esenta de mov fie cu tine!

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2015.