Plănuim de nu știu cât timp să plecăm împreună într-o călătorie până la prietenii noștri din Amsterdam, Victor și Corina.

Visăm să plecăm cu mașina, însă cum facem încă școala de șoferi, va mai dura încă cel puțin un an după ce dăm examenul pentru carnet până când vom putea lua în considerare ideea de a călători pe drum lung.

Vrem să ne luăm o mașină Dacia pentru că este mult mai ușor de manevrat chiar și pentru mine. Plănuim să ne antrenăm împreună în ale condusului pentru a face cu succes față drumului care însumează 23 de ore de condus. Asta va însemna, desigur că vom împărți drumul pe vreo 3 sau 4 zile și vom face cu schimbul pentru a ne putea concentra cât mai bine la drum. Vom face popasuri și ne vom odihni. Ne cam bate gîndul chiar să ne lungim puțin pentru a vizita câte ceva pe drum, dar putem face asta și la întoarcere.

Visez cu ochii deschiși la acele zile și ne dorim să luam și broscuța țestoasă cu noi în vizită. Este “copilașul” nostru și nu vrem să îl lăsăm acasă, chiar dacă asta înseamnă să o ținem într-un bol pe drum. E micuță, nu ocupă mult spațiu și cred că până și ei îî va plăcea schimbarea de peisaj. Va trebui să îi facem și ei pașaport… dar asta e un mizilic.

Desigur că ne vom lua și bicicletele pentru că Olanda este cunoscută pentru pistele faine de biciclete, iar prietenii noștri călătoresc în oraș numai pe două roți. De aceea, deja mă uit pe autogedal.ro după un suport de biciclete și un cârlig de remorcare pentru Dacia pentru că am văzut că suportul pentru două biciclete se prinde de acest cârlig.

Am ales un suport de biciclete cu faruri pentru a fi vizibil în orice condiții de condus. Este mult mai eficient astfel și cred că ne va prinde bine să ne relaxăm prin biciclit după atâtea zile de condus mașina. Pe lângă acest lucru sunt fericită că am găsit o alternativă nici prea scumpă, nici prea ieftină, care este omologat RAR și EU. Avem biciclete ușoare, pliabile și de aceea am ales acest suport mai light care este ușor de folosit, pliabil și rabatabil. Mă uitam pe filmulețul de prezentare și mi se pare ușor de folosit chiar și mărunțica de mine.

Plecând la un road trip prin Europa sunt foarte fericită că suportul este prevăzut și cu sistem anti-furt, deși adevăratul test va fi să ieșim cu el din țară. Hi hi.

Mă încântă ideea de a mă documenta din timp cu privire la opțiunile și accesoriile pentru mașina pe care urmează să o achiziționăm. Suntem foarte determinați să luam condusul în serios, iar examenul va fi curând. Am lucrat foarte mult pentru a învăța toate cele, iar tot ce este important este să nu ne panicăm. Școala de soferi făcută în doi este foarte eficientă pentru că reușim să învățăm mai ușor. Prin urmare, Ne vedem în road trip peste un an și jumătate, poate doi. Vrem să facem o călătorie memorabilă, așa că vă vom povesti totul când vom începe organizarea efectivă. Până atunci putem doar să visăm… și cred că o facem numai bine.

Acest material a fost redactat în cadrul competiției Superblog.