Celebrul Hercule Poirot, un detectiv de-a dreptul legendar, s-a imbarcat in trenul la fel de legendar, “Orient Express” pentru o calatorie nici prea scurta, nici prea lunga, din Istanbul catre Calais, unde avea o problema urgenta de rezolvat. Trenul a poposit in mod evident si in Bucuresti unde conductorul a inceput verificarea de rutina. Trenul va mai stationa timp de 60 de minute, insa Poirot nu este de gasit motiv pentru care s-a deschis o ancheta si sunt asteptati investigatori care sa descopere ce s-a intamplat cu faimsul detectiv.

Dar ce faci atunci cand afli ca eroul tau detectiv a disparut. Cum suna asta? Nu-i asa ca te simti tentat sa cauti informatii…sa il cauti? Oare poti sa investighezi cazul la fel de bine ca si el? Este o provocare…si mie imi plac provocarile.

Trenul a stationat pe Strada Sevastopol Nr. 6 la loc in care am pornit intr-o echipa Big Six ( alaturi de Emil, Eugen, Raluca, Ramona si Doru)sa il cautam pe celebrul Hercule Poirot. Am cercetat cuseta cu rabdare… am gasit indicii frumoase…o serie de mecanisme neasteptate…  Pe unele nu le-am gasit, iar cele 60 de minute s-au scurs rapid.

Un lucru care mi s-a parut dragut a fost faptul ca am intrat intr-o camera la prima vedere obisnuita. Nu erau lacate peste tot sau dulapioare in exces.

Puzzle-urile au fost diverse, insa nu prea usoare…  Cu toate ca erau cam dificile, ele au fost logice si de cate ori ceream un indiciu ne gandeam cum de nu ne-am dat seama dinainte… Precum un adevarat detectiv, un evadator de escape room profesionist trebuie sa fie perspicace, sa aiba atentie mare la detali, o deductie uluitoare si o logica surprinzatoare.  Sunt sigura ca am fi descoperit toata povestea daca am fi avut mai mult timp, caci de toate caracteristicile de mai sus nu am dus lipsa.

11953460_502005383296630_8551889757344346773_o

Sistemul de hinturi nu m-a entuziasmat foarte tare, insa mi s-a parut dragut faptul ca fiecare hint era cumva sub forma de ghicitoare. Am apreciat mult si decorul.

In final am aflat si noi ce s-a intamplat cu Poirot…insa asta abia la marea dezvaluire in urma celor 60 de minute.

Camera rezerva o multime de surprize gandite intr-un mod inedit, iar povestea este fascinata. Daca iti plac cartile Agathei Christie, cu siguranta te vei simti in elementul tau la Entrapement.