Cadourile reprezinta o forma de politete care trece de o multime de bariere de diverse feluri: culturale, sociale, nationale, etc.

Atunci cand alegi un cadou oferi o parte din tine destinatarului. Un cadou prost adresat poate raci o relatie de oricare ar fi ea. Un cadou negandit poate face o impesie negativa sau poate deranja. Evident, un cadou ales bine aduce bucurie si apreciere.

Atunci cand nu cunosti bine o anumita persoana iti vin in minte cadourile safe sau cadourile de umplutura.

Cele safe sunt cadourile pe care le poate folosi oricine si nu au o tema anume…cum ar fi: seturi de gel de dus,  sapun, crema, afetershave. Nu zic ca sunt atat de rele, insa devine o poblema atunci cand te trezesti dupa o aniversare cu 5 sticle de gel de dus barbatesc in baie si nici una nu miroase extraordinar. De asemenea, nu intotdeaua se reuseste potrivirea persoanei cu parfumul respectiv si uneori se ajunge la plasarea cadoului primit mai departe, creandu-se un cerc vicios de astfel de cadouri.

Cealalta categorie o reprezinta cadourile de umplutura. Nici acestea nu au legatura cu persoana care le primeste. Pot reprezenta decoruri cu frunze parfumate, lumanarele, decoratiuni, diverse obiecte carora nu stii exact ce utiltate sa le dai si unde sa le asezi. Altele sunt diverse piese de haine sau de casa pe langa care ai fi trecut neinteresat prin magazin si pe care daruitorul probabil le-a primit la randul lui si nu a avut nici un habar cum sa le poarte sau nici macar la ce si cum se folosesc. Oare il va folosi noul posesor, sau il va face cadou mai departe?

Ti-am spus de rau ca sa te ghidez de bine. Atunci cand faci un cadou cuiva e mai frumos sa te asiguri ca acel cadou il reprezinta si ii va face placere sa il foloseasca. Chiar si cadourile mentionate mai sus pot reprezenta cadouri frumoase daca sosesc atunci cand e cazul si se potrivesc cu acea persoana. De aceea trebuie sa fii atent la persoana vizata, sa observi ce spune, poarta, foloseste. Pot fi sugestii pentru un cadou. Ca degeaba ii faci cadou o esarfa roz daca ea nu poarta roz si sunt sigura ca daca stii ca are o anume haina care ar putea fi imbunatatita cu o esarfa de o anume culoare, ai reusit sa gasesti cadoul perfect. Nu trebuie sa cheltuiesti o avere pentru a face un cadou frumos si care sa se potriveasca persoanei.  Daca stii ca e o fire glumeata, poti sa ii iei cadouri haioase, iar daca stii ca e o persoana melancolica, pur si simplu aduna toti prietenii langa ea. Cea mai buna cura este  o doza mare de prieteni cu un strop de distractie.