Faptul ca ne luam un apartament cu Prima Casa este deja cunoscut de toata lumea. Este o decizie dificila pentru noi si o provocare financiara reala. Strangem banuti de ceva vreme atat pentru avans, cat si pentru actele notariale, asigurari obligatorii si alte taxe care vin odata cu o noua casa. Pe langa asta, o casa goala trebuie si mobilata, utilata, eventual si reparata… daca nu e noua.

Desi avem un buget micut, taxele ne-au cam coplesit si ne-am trezit cu niste calcule abramburite putin. Am estimat gresit suma de avans, iar acum iesim putin peste bugetul nostru strans pana acum.

Desigur, as putea sa acopar gaura la urmatorul salariu, insa actele trebuie semnate acum, iar avansul trebuie dat la semnarea actelor. Nu este timp de pierdut.

Parintii ne-au ajutat si ei cu tot ce au avut, insa diferenta inca exista, iar cale de intoarcere nu prea mai exista. Nu as putea sa spun vanzatorului… “iti dau restul la salariu”. E o casa atat de frumoasa si sunt atat de fericita ca am reusit sa negociez casa la pretul conform bugetului nostru.

Bun. Situatie de salvare nu prea am, iar la prieteni nu as indrazni vreodata sa cer bani. Este pur si simplu unul dintre acele lucruri pe care nu le-as face… din principiu.

La banca nu putem sa facem un credit pentru ca acest lucru ar putea afecta treaba cu Prima Casa… care prevede sa nu ai alte credite.

De aceea, am cautat solutii online pentru un credit nebancar. M-am bucurat sa gasesc un  credit pana la salariu, ceea ce este exact ce am nevoie, mai ales ca, fiind prima interactiune cu serviciul acesta, beneficiez de un credit cu dobanda 0 (adica vei da inapoi fix atat cat ai luat), care nu presupune nicio cerinta absurda si care se ofera rapid si chiar online. Chiar ma gandeam zilele acestea la o amica ce se lupta cu doua saptamani de carantina acasa pe caz de rubeola si evident “no work = no money”, care va trebui la sfarsitul lunii sa isi plateasca chiria si probabil ar fi intr-o situatie similara. Eh… sa revenim… ideea este ca poti lua creditul direct in contul bancar, fara sa stai la cozi sau sa aduci o multime de acte nejustificate.

Toate bune si frumoase. Am rezolvat cu avansul fara probleme, iar actele sunt ok.

Tot ce mai asteptam este ca banca sa trimita banii catre vanzator si gata… Casa e a noastra. Si ce vise frumoase de amenajare am. Deja punem bani deoparte pentru mobila si utilitati…insa ce a fost greu a trecut. Viitorul suna bine iar dorintele ni s-au indeplinit.

Si vorba aceea… In caz de urgenta, trimiteti un sms la Telecredit.

Articol redactat n cadrul competitiei Spring Superblog 2017.