“Ziua nationala a tineretului” în România, a fost instituită prin Legea 425/25.X.2004. Cu prilejul acestei zile sunt organizate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului.

15 deputaţi de la toate formaţiunile politice parlamentare au iniţiat proiectul legislativ privind “Ziua Naţională a Tineretului”, propunere nesusţinută de Guvern, respinsă de Senat, dar care în octombrie 2004 , a fost adoptata de plenul Camerei Deputaţilor, aceasta fiind şi Camera decisivă.

Ziua de 2 mai a devenit de atunci “Ziua Naţionala a Tineretului”.

Textul legii prevedea iniţial că această zi este liberă pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, dar Comisia de învăţământ a respins această propunere, întrucât a ţinut cont de principiul constituţional conform căruia cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice.

În 2008, Ziua Tineretului a fost decretată zi liberă pentru toată lumea.

http://www.europafm.ro/dosare/2-mai-ziua-tineretului/ziua-nationala-a-tineretului.html

Am si o stupoare. Daca e libera, de ce se recupereaza la Universitatea Bucuresti?

Conducerea Universităţii din Bucureşti a hotărât ca perioada Sărbătorilor pascale, precum şi cea prilejuită de sărbătorirea Zilei de 1 Mai (29 aprilie – 2 mai 2008), să fie declarate zile nelucrătoare. Activităţile didactice prevăzute pentru zilele de 29, 30 aprilie şi 2 mai (cursuri, laboratoare, activităţi practice) urmează a fi recuperate ulterior conform programului fiecărei facultăţi în parte.

Sursa: Unibuc.ro(care nu merge) via FJSC News

Fireste ca anul asta e libera datorita conjuncturii cu Pastele…dar inainte? Norocul lor ca la anu’ pica sambata…

Aiurea…