A trecut ceva vreme de cand am fost la ultimul Escape Room si, si mai ceva vreme de cand am pasit in misterioasa lume a celor de la Quest Mission. Daca misiunea anterioara a avut loc la Constanta, in camera M.I., cea de acum s-a desfasurat in “buricul targului”, in Bucuresti. Quest Mission Bucuresti se afla in unul dintre blocurile ce inconjoara Piata Amzei, o piata de care sunt foarte atasata emotional.

Misiunea de astazi a schimbat tonul distractiei si ce-i drept mi-a dovedit ca este destul de greu sa te intorci dupa cateva luni la experienta de escape-uri…asta daca vrei sa duc totul pana la capat si sa evadezi. Si de data aceasta, eu si Doru am avut in echipa doi incepatori in ale escape-urilor : noua noastra vecinuta super dragalasa, Pishky, si surioara lui Doru, Irene.

Primirea a fost impecabila precum a fost si in Constanta, lucru pe care il apreciez intr-un mod special. Totul mi s-a parut foarte profesionist si bine gandit…de la spatiul incuiat in care iti poti lasa geanta pana la chestionarul de feedback. Chiar apreciez aceste mici aspecte pe care nu le-am intalnit prea des. Cred ca acest lucru imi ofera o mai mare incredere in a recomanda Quest mission oricui pasionat de acest sport numit Escape Room.

Bun. Sa trecem la camera. Numele este C.S.I. Bucuresti. Plot: “Echipa C.S.I. se confrunta cu un nou caz: a fost furat celebrul diamant White Diamond, iar in timpul anchetei au disparut cateva ‘probe’ din Biroul C.S.I. Bucuresti…”

12311591_1049312295112965_1692027761_o

Trebuie sa recunosc faptul ca mi-a placut cumva mai mult camera M.I. a lor, cea pe care am jucat-o in vara, in Constanta. Poate este faptul ca a fost prima mea experienta cu o camera de acest tip”misiune”…poate pentru ca am evadat din ea in 44 min…nu stiu. Asta nu inseamna ca C.S.I. nu mi-a placut.

Mi-a placut chiar mult..desi nu am evadat. Este o camera bine construita…si gandita intr-un mod care pe noi, pentru o clipa, ne-a cam ametit…fiind dupa o pauza destul de mare intre ultimele escape-uri incercate si acesta. Nu mi-a parut un escape imposibil…dar fiind faptul ca am fost foarte aproape de final la scurgerea celor 60 de minute. Mi-a placut modul de abordare si decorul. Mi-a placut mult felul in care toate elementele au interactionat intre ele. Imi place ca este o camera dinamica si imprevizibila.

Cumva am simtit acelasi stil intre cele doua camere…asta m-a bucurat si mi-a placut mult.

Acum…pentru cei care nu au fost pe faza cu aceasta comparatie de tip dute-vino intre Constanta si Bucuresti, ei bine experienta Quest Mission poate fi incercata in ambele orase, iar camerele sunt de asemenea identice…adica exista M.I. Constanta si M.I. Bucuresti si respectiv C.S.I. Constanta si C.S.I. Bucuresti. Si in plus, Quest Mission tocmai a deschis o noua camera in cele doua orase. Se numeste Secretul lui Da Vinci. Sunt fascinata de idee si absolut curioasa ce va oferi aceasta camera. Din ce am inteles, va fi o camera mai complexa, care va avea nu 60 de minute, ci 90 de minute. Sunt nerabdatoare sa incerc aceasta experienta si cu siguranta voi scrie despre ea pe blog.