Adorm…adorm…Claxoane!…inca un metru…pauza…inca 2 metrii…stop. E rosu. Mai stau 5 minute si acolo. De aproape o ora am plecat. Doar 5 statii am facut. Mai casc putin. Trolleul e aproape gol.

Si iata ca am ales sa ma alatur lumii. Nu mai poti ajunge nicaieri cu vreun mijloc de transport in comun. Ai noroc daca mergi doar un km. pe jos. Multe statii trec pe langa mine in mersul meu alert. Oameni marsaluiesc pe trotuare. Toate masinile sunt blocate. Ce sens are? Poti prinde orice autobus daca l-ai ratat. Ba chiar si 4-5 de dinaintea lui. In statii au ramas doar cei ce nu se grabesc sau sunt prea obositi sa continuie maratonul din fiecare dimineata.

Gata! Face parte din viata. La ce bun sa stai in trafic cand poti sa ajungi mai repede margand pe jos? Da! Ne intoarcem la mersul pe jos. Vorba unor personaje din “Hello Dolly!” care dialogau : ” Mrsul pe jos e acum la moda. “, “Atunci, eu eram la moda si nici macar nu stiam?”.

Traficul ne-a adus inapoi cu 100 ani. Ce chestie! Atunci mergeai pe jos ca nu aveau cu ce. Acum mergi pe jos de prea multe masini.

Se poate gandi ca suntem mai sanatosi daca mergem pe jos. He…he… si cu gazele de la masini ce facem?

Cum o dai tot n-o nimeresti.

Cu ce ne mai ajuta pe noi masinile astea? Unii sunt atat de obsedati de ele. Deh. Ai masina…te poti misca in voie. Mda. Dar si voi va luatimicul dejun in trafic.

Pe mine ma enerveaza batranii. Ei ies din casa din lipsa de activitate. Singurul lor scop e ocuparea locului pentru batrani din autobus. Altii alterneaza si din statie in statie schimba locul din autobus, cerand fireste “imi dati voie?”. Se simt singuri si astfel mai dau si ei o tura sau doua de autobus, doar o mai trece timpul. Tot e gratis.

Ce face plictiseala din om. Si pe langa asta am si intarziat mai bine de o jumatate de ora unde trebuia sa ajung. In total din Drumul Taberei pana la Facultatea de Drept: o ora si jumatate. Am prins trafic “excelent” intre Favorit si Razoare si de la Academia militara pana la Eroilor. Urasc sa locuiesc in Drumul Taberei. Vreau metrou