Si daca sarea in bucate era ceva de bun augur in povestea omonima, ei bine, ceapa este in cazul Anim`est 2012 o prezenta inedita in spotul din acest an.  Ogilvy semneaza minunatia creativa.

„Noul spot Anim’est, „Doi pastori” are un umor aparte. Am inceput cu oi care se dezbracau, am avut ciobani perversi si un controlor speriat…era momentul pentru un miracol. Tot un cioban, tot o stana, dar de data asta animatia isi face o aparitie inaltatoare intr-o ceapa romaneasca. Ce putea fi mai estic de atat?”, explica Cristian Simion, Group Creative Director Ogilvy.

Si despre spot am spus totul…caci in 24 de ore voi reveni si cu spotul in “carne si oase”

 

Hmm….Doar despre spot voiam sa zic? Ah! Nu…..voiam sa iti mai spun si despre surprizele Anim`est de anul acesta. Multe, multe!  Bune, bune!

 

Ei bine, pot sa iti marturisesc si faptul ca anul acesta la Anim`est s-au inscris un numar record de concurenti. Cam 900 au numarat organizatorii, dar au ramas pt ochii tuturor doar 312 scurtmetraje si in plus, mai avem si 23 de lungmetraje, prezentari, expozitii si evenimente speciale. 46 de titluri vor lupta in acest an pentru Trofeul Anim’est.

 

Evenimentele speciale sunt nelipsite la cea de-a saptea editie a festivalului Anim’est. Senzatiile tari de la Creepy Animation Night ajung deja la a patra editie, dar 2012 aduce in premiera inca un eveniment special: The Night of the Animated Bad Taste. Pe 6 octombrie, de la ora 23:00, o noapte delicioasa de kitsch si erotic ii asteapta la cinema Patria pe cei mai dezinhibati fani ai animatiei. Suna palpitant si titlul…dar teaserul e  si mai si.

Asa. Am spus despre ce mi s-a parut cel mai si cel mai cool…. Waait! Era sa uuuit….. Tre’ sa iti spun si cine e invitatul cel mai cel. Daniel McCoy vine la Anim’est la Cinema Patria, joi, 11 octombrie, de la ora 19:00!!! Sunt atat de incantata. Am adorat ce a facut pt filmul “Up”, dar nu numai. A lucrat superb si la “A Bug`s Life”, “Toy Story 2”, “Monsters Inc.”, “Finding Nemo”, “Toy Story 3”, “The Incredibles” si “Ratatouille”. Daniel McCoy si-a inceput aventura in lumea animatiei in anul 1989, ocupand functia de regizor tehnic in cadrul Pixar pentru o serie de lung si scurt metraje. A fost unul dintre primii oameni care au lucrat cu faimosul software dezvoltat de catre Pixar, RenderMan, un plug-in compatibil cu cele mai importante platforme software de animatie 3D.

Printre noutatile Anim’est 2012 se numara si o restrospectiva speciala, dedicata maestrului marionetelor, Jiři Trnka, „Walt Disney-ul Europei de Est”.

Ah! Sa nu ii uit si pe cei mici, sau cei care au inima de copil. In cele doua weekend-uri, 6 – 7 si 13 – 14 octombrie, Minimest, sectiunea de proiectii si activitati dedicate copiilor a pregatit un program extrem de ofertant din care nu lipsesc filmele de animatie de mare succes ( Madagascar 3, Puss in Boots ).

Eei…pana una alta, mai sunt doua saptamani pana la Anim’est 2012