Priveste-te in oglinda! Cine esti? Iti place ce vezi? Dar altii vad ce vezi si tu? Poate iti e teama ca pot vedea si defectele pe langa multitudinea de calitati…? Ai o infatisare eleganta, insa cat de elegant este si spiritul tau?

Priveste-te inca o data in oglinda. Ce spune privirea ta despre tine?

Poate ca ti-am adresat cateva intrebari cam directe, insa scopul meu este unul simplu: acela in care vei creste tot mai eleganta si minunata…chiar daca poate uneori te simti fara directie sau energie.

Realitatea este ca nu toata lumea se naste perfect, cu un look de invidiat si find un magnet social, insa sunt ferm convinsa ca oricine poate sa devina o persoana gentila si eleganta, o persoana care sa empatizeze usor si, cu alte cuvinte, sa creasca intr-un mod frumos atat la interior cat si la exterior.

Infatisarea unei persoane este strans legata de privirea sa sau expresia faciala pe care o afiseaza in momente de contemplare. Acea expresie care ne caracterizeaza o afisam, fara sa o constientizam realmente, fie cand mergem pe jos rataciti in gandurile noastre, fie atunci cand conducem masina…sau poate atunci cand asteptam autobuzul. Este acea privire afisata cand asteptam pe cineva…o privire seaca, insa e privirea de la care incepe totul.

Datorita ei, un om poate sa fie sau nu abordabil si interesant. Pentru unii dintre noi nu este nevoie sa purtam haine de firma pentru a avea un aspect rafinat. Acestia arata placut, atrag prin inteligenta, eleganta ?i si transmit incredere. Nici nu trebuie sa mai intreb, stiu ca stii despre ce vorbesc.

Adevarata eleganta vine din interor. Expresivitatea este o forma de comunicare.

Pentru inceput, poti incerca sa observi expresiile faciale ale persoanelor din jurul tau. Priveste-i atunci cand merg pe jos, cand iau masa in oras, cand asteapta un mijloc de transport in comun. Observa oamenii la o petrecere…poti sa determini imediat care este mai increzator si care este mai timid, care este mai distant si care este mai prietenos, care este mai abordabil, sau din contra.

Aici intervine subconstientul. Pentru ca el percepe elementele transmise de interlocutor si astfel te simti ma bine sau mai rau in preajma sa. Zambetele lor fortate, privirile reci sau insecuritatea sunt repere vizuale subconstiente.

Cei mai multi oameni nu sunt constienti de faptul ca gandurile lor, sentimentele, starile, emotiile apar pe fata lor.

In timp ce noi nu putem controla chipul altor oameni, putem influenta si corecta propriile “fete”.

De aceea se spune ca frumusetea vine din interior si eleganta se dezvolta in timp. Incearca sa zambesti chiar si atunci cad esti singur cu gandurile tale. Nu iti spun sa porti masti, ci sa incepi sa constientizezi cum o banala expresie faciala este promotorul elegantei.

O printesa….cand intra intr-o camera plina cu oameni…chiar daca nu ar fi imbracata extrem de pretios, va reusi sa atraga atentia prin simpla sa postura.

Etichetele se ataseaza inca de la prima interactiune….fie ea si din privire. Prin urmare, eleganta privirii este primul pas pentru a deveni o persoana atragatoare pentru cei din jur.

De aceea fiecare pas este important pentru dezvoltarea personala… Iar o comunitate feminina este la indemana atunci cand esti hotarata sa evoluezi…sa iti dezvolti modul e a comunica si transmite. Esti o persoana minunata si stii asta, insa trebuie sa o vada si altii. Si vorba aia…”Nu haina il face pe om”, asa ca, inante de ajunge la o casa de moda, iti sugerez sa lucrezi cu tine de la interior la exterior. Comunitatea Chic-Elite este o platforma de mentorat menita sa ajute prin dezbaterile si materialele postate toate femeile care isi doresc sa evolueze din toate punctele de vedere.

Si nu uita! Zambeste!

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2015.