Pe tot parcursul facultatii multi dintre noi visam la primul nostru job. Unii se “leaga la cap” chiar din studentie, insa altii, daca isi permit acest lux, isi petrec timpul studiind si poate acumuland experiente de munca prin voluntariate si practica.

Multi m-au intrebat de ce am ales aceasta varianta in studentie. Ce-i drept, am avut cateva oportunitati de angajare in acea perioada. Pe unele am chiar regretat ca le-am refuzat, insa m-am gandit la vremea aceea ca avand timp mai mult sa studiez, ma voi pregati mai bine profesional. Ce-i drept nu m-am tinut departe de internship-uri…sau mai degraba voluntariate pe termen lung. Vremurile de criza au fost cumva un avantaj de a intra in profesie pentru ca in lipsa de oameni… primeau interni dornici sa invete si ii puneau la munca… munca reala… ca doar trebuia sa se ofere in continuare continut de calitate. Astfel mi-am petrecut o buna bucata din studentie. Am invatat din greseli si am reusit sa fac lucruri deosebite.
Singurul meu regret este ca poate as fi fost mai castigata dintr-un internship platit…dar la acea perioada nu prea existau.

Evident…visul meu era sa ajung sa lucrez pentru bani…insa stiam ca pentru asta trebuie sa imi pot asuma atat reusitele cat si esecurile.

Uitandu-ma in urma am realizat ca abia dupa vreo 2-3 ani de joburi am ajuns sa imi asum munca pe care o fac…si abia dupa inca pe atat sa imi pot controla cariera din punct de vedere emotional. Prin urmare…daca este sa fac o paralela, se spune ca abia dupa 5 ani de existenta pe piata o televiziune poate fi considerata matura…ei…cam asa si in cazul meu…dar cine stie cum imi voi analiza cariera peste inca 10-15 ani?

Bun…intorcandu-ma la primul meu job…defapt au fost cumva doua in acelasi timp.

Eram de cateva luni in voluntariat la radio romania. Imi placea mult ce faceam si se vedea asta… asa ca m-am trezit in luna decembrie cu primul meu contract de lucru. A fost o surpriza frumoasa. Banii nu erau foarte multi…dar erau ai mei…munciti de mine. A fost o senzatie divina. Aveam prima mea emisiune… un matinal simpatic in care prezentam o multime de lucruri faine.

In paralel.. undeva prin noiembrie intrasem in perioada de proba la o revista. Faceam primele paginatii de reviste…era ceva ce nu mai facusem decat la scoala…ceva intersant…si tot in decembrie am avut si contractul doi. Lucram de acasa la revista…asa ca nu aveam probleme in a lucra in doua locuri. La radio prezentam matinalul…deci la pranz veneam acasa.

Inca de atunci m-am obisnuit cu multitingul si, chiar si astazi, imi place sa imi largesc orizonturile, sa invat lucruri noi si chiar daca nu mai fac radio, ma bucur de experientele oferite de cariera de grafician-tehnoredactor.

Cat despre gasitul unui job …ei bine… daca la radio am mers mereu bazandu-ma pe curaj de abordare… la grafica m-am bazat de cele mai multe ori pe site-urile de recrutare si chiar targuri. Chiar au joburi variate si fie ca iti cauti joburi in Timisoara, fie-n toata tara, tot ve gasi cateva optiuni. Ba chiar la un moment dat, acum vreo 4 ani, cand am fost prima oara in Sibiu, mi-a placut atat de mult incat ma gandeam serios sa ma mut acolo… si chiar cautam joburi acolo… ce-i drept am decis sa raman in Bucuresti, insa toata ideea asta mi-a deschis noi orizonturi.