Fie că mergi cu prietenii, fie că o organizezi pentru familia ta, o vacanță reușită în România poate fi determinată într-o măsură semnificativă de felul în care o organizezi. Nu de fiecare dată reușim să ne gândim la toate aspectele și de aceea am ales pentru tine 5 sfaturi de vacanță pentru a fi propria ta agenție de turism.
Dacă alegi să pleci la munte, sau dacă vrei la mare, sau poate pur și simplu vrei să evadezi din rutină, ține mereu minte că România este o țară spectaculoasă. Există o mulțime de destinații deosebite care abia așteaptă să fie descoperite. O agenție de turism îți poate oferi o mulțime de oportunități pentru vacanță, însă poate dorești să experimentezi organizându-ți propriul concediu fără pachete standardizate și programe lipsite de flexibilitate. O soluție este să cauți chiar tu cele mai bune oferte pentru tine și cei dragi, să devii chiar tu propria agenție de turism.
1. Ieși din zona de confort
Obișnuiești să mergi mereu la mare în Mamaia? Ce ar fi dacă de această dată ai merge într-un loc nou cum ar fi Sulina? Astfel, ai ocazia să vezi și delta Dunării și plaja Mării Negre dintr-un loc uluitor. Poți ajunge în locuri deosebite precum Grădina Zânelor și Lacul Sf. Ana dacă închiriezi o mașină pentru un mic “road trip” în jurul Cheilor Bicazului. Sunt doar câteva sugestii aceastea, însă ideea este că România aia fascinantă nu este doar în locațiile mult prea cunoscute și deja aglomerate. Încearcă să ieși din zona de confort și să descoperi cu fiecare vacanță noi locuri mai puțin cunoscute. S-ar putea să găsești diamante neșlefuite care abia așteapă să fie puse în valoare
2. Asigură-te că oferta aleasă include majoritatea necesităților
Fii mereu foarte atent și citește toată descrierea ofertelor. Uneori poți pierde din vedere lucruri importante și ar fi neplăcut să ajungi la pensiune și să constați că nu ai Wi-Fi. Pentru a te asigura că totul este ok poți suna din timp pentru a te informa. De asemenea, informează-te cu atenție și cu privire la locația pensiunii alese și metodele prin care poți ajunge acolo pentru a nu te trezi în mijlocul pustietății fără vreo opțiune de transport.
3. Documentează ofertele care ți se potrivesc bugetului stabilit
Ai un buget strict? Este evident să dorești să vezi cât mai multe locuri într-un buget cât mai mic. De aceea îți sugerez să urmărești din timp ofertele pentru cazare și bilete de avion ieftine. Timpul înseamnă bani, iar dacă alegi din timp bilete de avion poți obține prețuri bune și nu vei mai pierde o zi întreagă pe drum. De ce să faci 7-8 ore până la Iași, când poți lua avionul și în 50 de minute ai ajuns. Asta înseamnă o zi întreagă în plus de vizitat orașul.
4. Fă o listă cu obiectivele pe care le poți vizita
După cum povesteam mai sus, dacă închiriezi o mașină ai opțiunea să vizitezi și locații din proximitatea zonei de cazare. Prin urmare este de bun augur să studiezi atracțiile turistice din apropiere. Fă o listă cu cât mai multe astfel de locuri. Fie că sunt muzee, biserici sau diverse alte obiective de vizitat, ele îți vor oferi multă satisfacție. De exemplu, de câte ori sunt la mare, prefer să caut ce evenimente au loc în Constanța, dacă are loc vreo expoziție specială sau vreun eveniment deosebit. Stăm pe plajă, dar cât putem să stăm și acolo…. parcă astfel mai rupem puțin din monotonie.
5. Contribuie cu părerea ta după ce vizitezi un loc
Părerile despre o locație sunt mereu utile atunci când o nouă persoană descoperă o locație. De aceea recenziile contribuie la decizia cuiva de a merge în acel loc. Contribuie cu părerea ta după ce vizitezi un loc. Pe lângă faptul că dai o mână de ajutor utilizatorilor, poți veni cu informații importante pentru cei care oferă servicii pe care le pot îmbunătăți datorită feedback-ului tău.
Articol redactat în cadrul competiției Superblog.
[…] 5 sfaturi de vacanță pentru a fi propria ta agenție de turism […]